Духовност, Здраве, Психология

Прочети това в трудни времена…

Трудните времена за добро или за лошо са наш спътник понякога. Всеки от нас ги е имал или фи има, но всеки реагира на тях по различен начин.

Знам, че може да си изморен, да ти е писнало, да мислиш, че няма изход, но замисли се-какво ако не си прав?

Ето малко житейски истини:

1. Това е фаза. Трудните времена са само фаза. Те не траят вечно. Животът е цикъл от върхове и падения. Запомни – това също ще мине! Сега си в средата на бурята, но предстоят слънчеви дни.

2. Човек често е по-силен, отколкото си мисли! Никога не подценявай силата и упоритостта си! Замисли се – преживял си 100% от лошите си дни. Вътре във теб има огън! Твоят потенциал е по-голям от всеки проблем! Трябва да помним, че ние сме по-силни и по-способни, отколкото вярваме.

3. Малките стъпки също се броят. Напредъкът не винаги е огромен скок напред. Понякога това са малки, почти незабележими успехи. Но всяка стъпка, колкото и малка да е, те доближава до целта. Празнувай всеки напредък, но не се задоволявай само с него! Бавно и постоянно може да се спечели състезанието!

4. Винаги помни своето „Защо“. Помисли отново за целите и мечтите в живота си. Свържи се отново с тях и ги направи твоя пътеводна светлина!

5. Провалът е трамплин. Нормално е да паднеш, но е важно да се издигнеш отново. Всяка трудност носи възможности за учене. Вземи си урока, и продължи напред! Не забравяй, че всяка голяма история за успех включва преодоляване на препятствия.

Продължавай! Твоята история все още се пише!

6. Грижи се за себе си – това е от съществено значение, особено в трудни времена. – Яж стойностна храна – Упражнявай се редовно – Спи достатъчно – Бъди с любимите хора – Участвай в дейности, които носят радост. Не е егоистично, а е начин на оцеляване.

7. Човешко е да помолиш за помощ. Не забравяй, че не си сам в това пътуване, наречено живот! Свържи се с приятели, семейство или професионалисти – Разкажи им за борбите си – Потърси подкрепа, когато имаш нужда от нея! Силата не е само да издържиш в мълчание. Също така е да знаеш кога да поискаш помощ.

Към моите приятели и читатели, борете се за себе си! Без значение колко трудно става, никога не си позволявайте да се предавате! След известно време искрата на щастието ще се появи отново! Ще излезете по-щастливи, по-здрави и по-мъдри!

Заедно сме в това!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *